Veterinærbesøk med Fluff

Noe av det mest skremmende jeg vet om, er når en av disse pelsdottene jeg er så glad i har behov for dyrlegebesøk. Det er ikke det at konseptet med en spesial-lege innenfor dyr er dårlig, men fordi jeg har vært sinnsykt uheldig med alle besøkene jeg har måtte være med på. Vertfall frem til nå. For ikke mange dagene siden oppdaget kjæresten at Spotty hadde noe hvitt innpå øyet. Jeg bøyde og vente på den lille pelsdotten, og det var vanskelig å se, men der, like under pupillen på venstre øye, var det en hvitaktig flekk. 

Øyeblikkelig så jeg for meg det værste av kreft-typer og grått stær og jeg ble bare mer skremt av å høre på kjæresten som snakket om øyeoperasjoner der man bytter ut en eller annen DEL av toppen på øyet(?!). Dyrlegetime ble bestilt pronto, og dagen etter satt jeg og svettet og skalv om hverandre på venterommet med Spotty på fanget. Jeg hadde lest om stedet på Den Store Kaninboka sine facebook-sider, og de skulle være flinke med kaniner - noe ikke alle dyrleger er. Det føltes som en liten evighet før vi ble ropt opp, og da vi endelig ble tatt med inn på rommet tok jeg meg i å le usedvanlig høyt av småting mens dyrlegen stilte rutinespørsmål og jeg svetta. Det er ikke det at jeg er en dårlig mamma/dyrepasser, men jeg er alltid livredd for at noen skal synes det. For tenk om noe var galt med han? Tenk om han måtte fjerne hele øyet og det var min feil som ikke oppdaget den hvite gjennomsiktige flekken før?

Spotty var helt fin. Han hadde perfekt syn, og det var tilsynelatende ingenting galt med øyet. Han fikk til og med skryt for å være så snill under undersøkelsen. Det dyrlegen tror er at det rett og slett er en pigment-feil, noe som gir mening når jeg tenker på hvor hvit han er i pelsen, og det faktum at han har mørkebrune øyne. Lyse kaniner har jo ofte lyse øyner. Vi skal uansett følge med på om flekken forandrer seg, men forhåpentligvis er det ingenting galt med gullet mitt ♥ Dere skulle forresten sett han på trikken, det er som om han aldri har gjort annet enn å sitte på fanget og stirra sånn halv-casual ut vinduet. 

Én kommentar

Silje Staxrud

28.02.2017 kl.00:21

Så bra at han var helt fin da!

Skriv en ny kommentar

hits